Wigilia dla bezdomnych 26.12.2018

W tym roku odbyła się piąta już Wigilia dla osób bezdomnych, ubogich i samotnych. Spotkanie rozpoczęło się od Mszy Świętej w czasie której ks. Dawid Dyrcz przywitał obecnych w kościele bezdomnych słowami „cieszymy się, że jesteście z nami drodzy bracia i siostry”. Przed rozpoczęciem wieczerzy przyjęliśmy życzenia od księdza proboszcza Stanisława Gańcorza i trzymając się za ręce wspólnie odmówiliśmy modlitwę. Następnie podzieliliśmy się opłatkiem i zasiedliśmy do stołów nakrytych białymi obrusami i zapełnionych pysznościami, które licznie spłynęły od ludzi dobrej woli. Po głównym posiłku odwiedzili nas członkowie wspólnoty Novare z którymi mieliśmy przyjemność pokolędować. Wieczór był pełen radości, ciepłych słów, dobrych gestów, głębokich rozmów, oraz łez wzruszenia. Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do przygotowania tak pięknego spotkania, a przede wszystkim za miłość jaką darzą najuboższych.

Zobacz galerię zdjęć – kliknij link