Msza Św. – 26.11.2017r

Za nami kolejne spotkanie. I okazuje się, że to wydarzenie już nie tylko lokalne, a międzymiastowe: ksiądz Paweł z Bytomia, Darek z Jaworzna, Beata i siostra zakonna Oliwia ze Suszca, Arek i Mateusz ze Świerklan, Justyna i Michał z Czerwionki. I wszyscy z otwartymi sercami i ramionami witali naszych gości, których tego wieczora przybyło liczne grono. Trzeba było zrobić małe nieoczekiwane przemeblowanie i dostawić cztery stoły, co nas wcale nie zmartwiło a nawet bardzo ucieszyło 😀 I jedzenia dla nikogo nie brakło – były nawet naleśniki i pizza. Popijając gorącą kawę wszyscy z uwagą słuchali świadectwa Ani z Żor, która opowiedziała o swoich zmaganiach z alkoholem i narkotykami. Nie jedna łza zakręciła się w oku. Dziękujemy jej za odwagę i szczerość. Na koniec wszyscy razem trzymając się za ręce odśpiewaliśmy pieśń znaną większości gości a idealnie pasującą do dzisiejszej uroczystości”JESTEŚ KRÓLEM”… Amen!

Zobacz galerię zdjęć – kliknij link.